Powerbokse

Energyxx benytter powerbokse (power optimizers) fra det prisvindende firma SolarEdge. Powerboksene, som erstatter tidligere modellers samlebokse, er enten indbygget i eller forbundet til modulerne i solcelleanlægget.

Optimeret energioverførsel

Powerboksene styrer de enkelte solcellemoduler. Deres væsentligste funktion er at sikre optimal overførsel af energi fra hver enkelt solcellemodul. Sammenlignet med andre typer anlæg betyder det, at hvis der går en skygge for ét af modulerne, så vil et Energyxx-anlæg stadig producere strøm på alle de andre moduler. På andre anlæg vil hele anlægget lukke ned og stoppe med at producere strøm.

Effektiv overvågning

Desuden giver de mulighed for at overvåge modulernes effektivitet og ydeevne. Alle data om solcelleanlæggets aktivitet bliver overført til SolarEdges Monitoring Portal, hvor man selv kan overvåge og vedligeholde sit anlæg. Powerboksene er udstyret med det unikke SafeDC™ funktion, som automatisk lukker modulernes strømtilførsel ned, når invertere eller strømmen fra det offentlige elnet slukkes.

Forskellige modeller til forskellige behov

Man kan vælge mellem tre typer powerbokse:
•  modulindlejrede bokse: som navnet antyder er denne type powerboks bygget ind i selve modulerne. De er kompatible med moduler på op til 300Wp / 55Voc
•  tilbygningsbokse: kompatible med en bred vifte af moduler
•  rammeintegrerede bokse: fabriksmonterede powerbokse, som sikrer hurtig og omkostningseffektiv installation.

Energyxx benytter sig primært af tilbygningsboksen, da den bliver monteret sammen med den enkelte modul og passer til stort set samtlige solcelleinstallationer.

Læs mere om de forskellige typer på producentens hjemmeside.